CV

Ik ben afgestudeerd Sociaal Psycholoog met als afstudeerrichting Interventiekunde. Na mijn studie heb ik – inmiddels alweer 18 jaar – vanuit verschillende rollen aan groei en ontwikkeling bijgedragen. Als trainer, als coach, als beleidsmaker en als adviseur bij verschillende profit en non-profit organisaties. Enkele klanten en/of organisaties waarvoor ik heb gewerkt zijn: TNS Nipo, ABN AMRO, Ministerie van Defensie, Gemeente Amsterdam, Taleninstituut Regina Coeli, Stichting Amsterdamse Gezondheidscentra. Sinds 2010 doe ik dat als zelfstandig ondernemer/ met diverse samenwerkingspartners. Cordes is er één van.

Recente projecten

  • Begeleiden van (management) teams bij het met energie samen werken.
  • Verkennen van toepassingsmogelijkheden van Appreciative Inquiry in teams en organisaties
  • Voorbereiden van medewerkers op hun functioneringsgesprek waarmee ze zelf verantwoording nemen voor hun eigen ontwikkeling
  • Workshops over:
    • Breinkennis en de invloed van je mindset op leren/ontwikkelen
    • Appreciative inquiry

Marieke Haaker

“in deze verwarrende wereld is niets de waarheid en niets een leugen alles hangt af van de kleur van de bril waardoor je kijkt”

Calderón de la Barca Appreciative Inquiry oftewel waarderend onderzoeken heeft mijn hart gestolen. In onzekere tijden, merk ik dat mensen, teams en organisaties terugvallen op structuren, regels en controleren. Dit leidt tot verkramping en verstarring. Appreciative Inquiry kan deze negatieve spiraal omdraaien. Vanuit waardering voor wat er al aanwezig is, in jezelf en in je team of organisatie, kijk ik graag naar wat er mogelijk is wanneer al deze potentie en meer wordt ingezet. Ik kom uit een echte ondernemers-familie. Dat betekende oog voor de interne en externe klant. Zorgen voor een uitstekende en flexibele dienstverlening. Nooit klaar zijn met je werk en met verbeteren en groeien. Dat groeien is mijn passie geworden. Ik geloof in de kracht van mensen. In de kracht van in beweging zijn, van blijvend leren en jezelf ontwikkelen. In mijn begeleidende rol ben ik vooral scherp en analytisch. Met groepen ligt mijn specialiteit bij het motiveren en enthousiasmeren van mensen. Ik weet snel een veilige sfeer neer te zetten en ik vind het geweldig om mensen te zien groeien. Kleine stapjes, grote stappen, het maakt eigenlijk niet uit. Elke stap prikkelt mij om verder te gaan met wat ik doe.

Privé

Ik heb een prachtig gezin bestaande uit drie opgroeiende kinderen en een lieve man. Daar tijd en waarderende aandacht voor hebben is een mooie uitdaging!