Rieteke Bakker

‘Doen geloven dat je kan wat je wilt’

Veel vragen aan mij hebben te maken met ruzies en fusies in organisaties.

Momenteel werk ik veel in de gezondheidszorg. De gezondheidszorg maakt turbulente tijden mee. Heel concreet betekent dit dat veel ziekenhuizen, maar ook veel maatschappen, verwikkeld zijn in een fusieproces. Mijn rol hierbij is om krachtig  te sturen op de regie van het fusieproces, met daarin tijd en aandacht voor de inhoud. Wat moet veranderen? Waar moeten concrete afspraken over worden gemaakt? Daarnaast geef ik aandacht en maak ik ruimte voor de persoonlijke belangen en weerstand. Ik moedig mensen aan te geloven dat ze kunnen, wat ze willen.

Andere cordesians

Recente projecten

  • Ontwikkeling van de persoonlijke – en leiderschapsvaardigheden van de leiding van (academische) ziekenhuizen
  • Fusies van maatschappen en vakgroepen van medisch specialisten
  • Leergang “Coachend Leidinggeven” voor beginnend leidinggevenden
  • Strategieontwikkeling voor zowel ziekenhuizen als grote maatschappen
  • Strategieontwikkeling van een grote afdeling Corporate Communications
  • Conflicthantering, mediation en teamontwikkeling
  • Coachingstrajecten
  • Ontwikkeling en professionalisering van de leiderschapskwaliteiten van partners in de advocatuur

CV

'Adviseren én Ondernemen'

Sinds 1982 ben ik werkzaam als organisatieadviseur. Ik ben afgestudeerd als arbeids- en organisatie psycholoog aan de Vrije Universiteit in Amsterdam. Na een aantal jaar bij de Holland Consulting Group te hebben gewerkt als associated partner ben ik in 1987 met CORDES gestart. Ik ben Certified Management Consultant (CMC) en lid van de Orde van Organisatie Adviseurs (Ooa).

Privé

'Paarden zijn mijn passie'

Inmiddels meer dan een hobby, Naast het zelf actief beoefenen van de dressuursport, fok ik met drie uitstekende fokmerries elk jaar één of twee dressuurveulens. Momenteel heb ik ongeveer 15 paarden in de leeftijd van 0 tot 8 jaar. Het is een uitdaging om na de zgn. opfokfase, de meest kwaliteitsvolle paarden verder te (laten) opleiden in de hogere dressuursport.

Af en toe combineer ik mijn werk en mijn hobby. Na een training gevolgd te hebben tot paardencoach, zet ik de paarden soms in in mijn begeleidingstrajecten.

Zie: www.dantesportpaarden.nl.