CV

Ik ben afgestudeerd arbeids- en organisatiesocioloog, heb aanvullende opleidingen op het gebied van management gevolgd en ben NMI geregistreerd mediator. Na functies als manager Bedrijfsvoering en Programmamanager van een groot veranderprogramma in een academisch ziekenhuis heb ik mij zelfstandig gevestigd als interim-manager en organisatieadviseur. Sinds 2011 ben ik als professional partner verbonden aan Cordes.

Recente projecten

  • herontwerp en implementatie van een nieuw besturingsmodel bij een academisch ziekenhuis
  • ontwerp en uitvoering van een trainingsprogramma ‘professionalisering & leiderschap’ voor de staf van een zorgafdeling
  • programmamanagement bij de vorming van een directie Bedrijfsvoering bij een grote gemeente
  • verbeteren van teamklimaat op een spoedeisende hulp
  • optimaliseren van samenwerking tussen twee specialismen in een academisch ziekenhuis
  • individuele coaching van artsen en adviseurs
  • procesherontwerp van een laboratorium proces

Olga Warffemius

"Sterk in beweging"

Het vermogen om te veranderen bepaalt in belangrijke mate de kracht en kwaliteit van een organisatie. Maar alleen mensen hebben de mogelijkheid iets te veranderen. Pas als mensen zich hebben kunnen verbinden met de verandering, op een manier die voor hen zinvol is, wordt een beweging daadwerkelijk gemaakt. Ik werk vanuit passie voor wat mensen in organisaties beweegt, boeit en bindt. Organisaties beter maken: daar zit mijn kracht.

 

Ik heb ruime ervaring in de begeleiding en ondersteuning van veranderingsprocessen binnen zorgorganisaties en de overheid. Ik heb diverse integrale complexe organisatie veranderingsprojecten uitgevoerd, van idee tot en met realisatie.

 

Het managen van verandering is niet los te zien van het managen van mensen, prestaties en processen. Wat ik in een organisatie het liefst ondersteun, is het tot stand brengen van de beweging.

Privé

Beweging staat ook centraal in een andere passie: trompet.

Blaas door een trompet en loze lucht is het resultaat. Breng lucht -door eigen kracht, inzet en techniek- in trilling en er ontstaat een klank. Alleen door beweging -bezieling vanuit de bespeler- geeft een trompet zijn stem en karakter prijs. En pas door gevoel en passie worden losse noten muziek.

Dat is wat ik ook in mijn werk wil bereiken.